jsou pouze zdrojem nápadů. Nikde není psáno, že se tím musíte řídit.
Připadá mi, že v dnešní době se všechny nastávající maminky a maminky snaží(samozřejmě v dobré víře)přečíst všechny dostupné knížky o těhotenství a o výchově dětí. Když jsem byla těhotná, tak mi spousta kamarádek říkalo, co mám a nemám dělat, co mám a nemám jíst,pít atd. Že to četly tady a tady. Já jsem v těhotenství do 5 měsíce zvracela a pak jen občas, jen to, co mímo nechtělo, dala jsem si občas skleničku červeného nebo pivo. Teda pivo hlavně do 5. měsíce, protože to bylo jedniné, co jsem v sobě udržela. Jinak mi nechutná. Jo a měla jsem ho povolené v malém množství od doktora. Pracovala jsem 12-14 hodin denně , skoro žádný víkend volný(než jsem otěhotněla, manžel začal podnikat a tak jsem mu pomáhala). A (musím zaklepat :-)) mám už rok krásného zdravého chlapečka, který je asi po mamince hodně aktivní, ale jinak hodný a myslím, že jsem mu v těhotenství ničím neublížila. To samé s výchovou. V jedné knize si přečtete tohle a v druhé pravý opak. Nechci tím říct, že jsou knihy špatné nebo dobré, ale člověk by se podle nich neměl do puntíku řídit. Taky když někde napíšou např." skočte z okna neonemocníte rakovaninou" tak přeci neskočíte. Chci tím jen říct kam se poděl cit? Vždyť musíte přeci vycítit, co je pro vaše miminko dobré a co ne.Musím říct, že jsem zatím žádnou knihu nečetla nebo spíš nečetla celou. Pouze, když jsem měla problém, tak jsem si půjčila knihu od kamarádky a přečetla jen to, co jsem v danou chvíli potřebovala. A když už jsem to použila, tak v upravené verzi pro Filípka. Každé děcko je jiné a potřebuje "upravit" trochu jinak. Ale spíš jsem se vyptávala holek, co mají děti a už mají zkušenosti nebo mojí mamky a dětské doktorky.
Prostě tím chci jen říct, že nic se nemá přehánět.
Předchozí