Chci Ti poradit perfektní věc na bradavice. Měl jsem jich v nějakých 16. letech asi 100 a za pomocí tohoto přípravku, který mi poradil můj děda, který už bohužel nežije mi všechny zmizeli asi za tři týdny.Sežeň si od včelařů surový propolis a až si uděláš tinkturu tak užívej 1 krát večer před spaním polévkovou lžíci. Ze začátku to bude pěkně hnusný, ale za týden Ti to bude i chutnat, alespoň mě už to dneska chutná. Posílám Ti návod ze stránek sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/vcely/propolis.htm ,ale já jsem si tinkturu podle dědy udělal tak, že jsem do krabičky od sirek(normální velikosti)dal propolis (plnou zároveň ne vrchovatou!, aby se dala zavřít) a potom jsem to dal do půl litru 40% vodky a nechal těch 9 dnů vylouhovat. Ovšem jsem tu tinkturu nescedil, nachal jsem ji na dně a vesele užíval. Doufám že Ti to také pomůže jako mně, byl to pěknej hnus ty blbý bradavice. Ahoj Petr
Návod na zhotoveni propolisové tinktury
30 g propolisu pokrájíme na drobné kousky a dáme je do 5 dcl čistého lihu do tmavé láhve. Dobře protřepeme a necháme 9 dní vyluhovat a každý den protřepeme. Na desátý den scedíme a máme hotovou propolisovou tinkturu. Cedíme přes sítko z umělé hmoty - tekutina nesmí přijít do styku s kovem. Dá se použít ¼ 1 vodky a ¼ l čistého lékárenského lihu.
Předchozí