Já bych měla strach rodit doma. Nikdy mě to ani nenepadlo. Jsem porodní asistentka. Nechci na to nějak zvlášť poukazovat, ale viděla jsem spoustu porodů a není to podle mě nic, co by se mělo odehrávat bez dozoru lékaře. Porod je sice přirozená věc, ale je u něj spousta rizik. Já jsem musela do porodnice několik dní před porodem kvůli krevnímu tlaku. Byla jsem z toho dost špatná. Vždycky, když manžel odcházel, tak jsem brečela. Teprve tam jsem si uvědomila, jak doopravdy člověku v nemocnici je. Určitě budu teď k pacientkám citlivější(nemyslím, že bych předtím nebyla). Porod mi taky vyvolávali. Neměla jsem moc dobré záznamy miminka, tak jsem celý porod byla na monitoru a taky jsem nemohla z postele. To mi taky dost vadilo. Potřebovala jsem chodit. No všechno nakonec proběhlo v pořádku. Malá byla v pohodě. Ale pak nastala kontrola poranění a to byla ta největší hrůza. Ruptura pochvy, ruptura labií. Hodina šití bez umrtvení. Dali mi infuzi s Dolzinem(to je opiát), bez toho bych u toho šití asi omdlela. Představa porodu doma? Ani omylem. Ani by to u mě nešlo, kvůli tlaku mi hrozil císařský řez. Ale to je jedno. Jsem ráda, že jsem rodila ve známé porodnici. Všichni byli moc super. Jestli bude někdy druhé mimi, půjdu tam zase
Předchozí