Rodila jsem s dulou a vím, že dula naprosto respektovala má rozhodnutí ohledně toho kde rodit i jak rodit. Byla nedocenitelnou citovou oporou a to ne jen při samotném porodu, ale i v období před a po porodu. Při produ mi byla oporou i fyzicky, podpírala mě při kontrakcích, pomáhala do sprchy, masírovala
záda apod. Ani jednou za celou dobu se mi nesnažila vnucovat své vlastní názory ohledně porodu a už vůbec jsem nezažila, že by se mnou manipulovala slovy o tom, jak se má chovat zodpovědná rodička. Kdykoli totiž někdo řekne, že pokud jste zodpovědná, budete se chovat tak a tak, jedná se o hrubou manipulaci. Moje zkušenost s dulou je jednoznačně pozitivní, doporučuji dulu všem budoucím rodičkám, protože je cenným zdrojem informací, podporou psychickou a vydatným pomocníkem při zvládání bolestí. Vybírejte ale pečlivě, informace si můžete najít na stránkách www.duly.cz, s dulou se osobně seznamte před porodem a když poznáte, že je to žena se kterou se cítíte dobře a máte k ní důvěru, pak neváhejte, porod s dulou bude pro vás nádherným zážitkem.
O tom, kdo z pisatelek je pravá dula, není težké si udělat úsudek. Články paní
Květy jsou střízlivé, informované a věcné. Příspěvky paní, co se podepisuje jako Dula mi vyznívají jako záměrná provokace a snaha poškodit profesi duly.
Předchozí