| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Od porodu doma, přes porodní dům k porodu v porodnici

8.2.2006 se mi narodilo vytoužené miminko - Davídek. Od začátku jsem chtěla rodit ve Fakultní nemocnici v Ostravě - Porubě. V Ostravě jsou jinak ještě 2 další porodnice, ve fakultce je ale nejnovější centrum pro matku a dítě. Je to tam fakt krásné, všechno nové a moderní. Když jsme byli na prohlídce, líbilo se mi to tam tak moc, že jsem říkala, že bych tam rovnou zůstala 8-)))). Důležité pro mě ale bylo hlavně to, že je tam skvělá neonatologická jednotka, perfektně vybavené sály a nonstop anesteziolog. Pokud je jakýkoli problém, všechna rizoková těhotenství převážejí právě tam.
Neměla jsem nikdy z porodu strach, jenom trošičku obavy z toho, jaký bude personál - právě proto, že v této porodnici mají pořád frmol. Chápu, že potom sestřičky nemůžou stíhat úsměvy a chování ve vatičce...
Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že to i při takovém fofru jde... V den, kdy mě přijali měli tak plno, že další porody odkazovali na jiné porodnice. Hodně císařů, hodně porodů, nebyly volná lůžka. Já sama jsem rodila dva dny, porod nepostupoval, nebylo to příjemné, asi jsem byla i protivná...
Všechny směny lékařů i sestřiček byly zlaté, utěšovali mě, snažili se pomoci, prohodit vtípek a vůbec mi to zpříjemnit. Vše mi bylo předem vysvětleno a objasněno, celé to nakonec končilo císařským řezem v epidurální anestezii - v té době se mi ulevilo jak fyzicky, tak i psychicky (konečně už budeme mít bobíška), na sále jsme s lékaři žertovali, vše proběhlo v naprostém pořádku - dokonce jsem po operaci nepotřebovala žádná anestetika, nic mě nebolelo, druhý den jsem už byla na normálním pokoji a začínala se pomaličku starat o miminko. Sestřičky jak z porodního, tak i z pediatrie byly trpělivé a velice ochotné, vždycky okamžitě na zavolání přiběhly a pomohly, vše dělaly s úsměvem, až se mi nechtělo věřit, že toho může být někdo při takovém vytížení schopný, zvláště na nočních směnách.
Porodnice je zkrátka o lidech a ve Fakultní nemocnici v Ostravě je pro mě ten nejskvělejší personál.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.