Já jsem vždycky byla zastánce očkování, své dvě děti jsme nechali očkovat bez nějakého uvažování a vše proběhlo bez problémů. Asi před půl rokem se ale u nás zastavil kamarád ze školy, kterého jsme dlouho neviděli, a vykládal nám o problémech s jeho synem, které se vyskytly po očkování. Bohužel už teď nevím, jaký typ očkování to byl - jen že to bylo v necelém roce. Od té doby se téměř přestal vyvíjet, doktoři nevěděli co s ním. Neoficiálně jim však potvrdili, že to je způsobeno očkováním. Nakonec se jim povedlo najít něajkého alternativního léčitele (už si přesně nepamatuju jakého), taky intenzivně cvičí a teď ve dvou a půl letech malý Kuba konečně začíná pomaloučku chodit a trochu mluvit. Bohužel teď nemám přesnější informace a neberte to prosím jako nějaké strašení. Pokud bychom však měli další dítě, snažila bych se ještě před očkováním najít co nejvíce informací a jsem toho názoru, že by rodiče měli být informováni i o možných komlikacích. Zdůrazňuji, že v žádném případě nejsem proti očkování (abyste se na mě hned nevrhly), jen by určitě neškodila větší informovanost a braní rodičů od lékařů jako rovnocenných partnerů.
Předchozí