Bobe, domnívám se, že zahajovat diskuzi tím, že autorku označím jako "fanatičku"(ostatně - já už mám od tebe taky hezkou nálepku, že...), dává tušit, že k ní (diskuzi) skutečně hodláš přistupovat seriózně. Zcela mi uniká, proč někoho častuješ takovýmito výrazy, když sám následně píšeš, že o očkování vlastně nic nevíš.. - no, víš "celkem málo", abych přesně citoval. Já naopak "vím celkem hodně" - a přiznám se, že relevantními informacemi nejsem ani trochu nadšen.
Velmi podstatné je po informacích se pídit, a pak se sám sebe ptát, co ve mně vyvolávají - zda pochybuji, souhlasím, odmítám... - kudy se vydám dále. Protože problém očkovat, očkovat částečně a nebo neočkovat vůbec (a proč) musí přemýšlivější a obezřetnější rodiče řešit.
Očkování a otázky kolem něj jsou velice složité. Každopádně ovšem lze s jistotou říci, že není propagovaným "darem pro život"... Snad jen jeho vynucenou součástí - a v mnoha případech zcela zbytečnou i škodící.
Ještě než svůj vstup zakončím, odkáži nejen tebe na knihu Dr. Randalla Neustaedtera "Problémy s očkováním" a Dr. Gerharda Buchwalda "Očkování - obchod se strachem" - obě nakl. Alternativa
A závěrem jedna citace: "...ostatně lékaři sami dobře vědí, že očkování není tak jednoduchá záležitost, a proto nejvíce rodičů, kteří nemají své děti očkovány, je z řad imunologů..." !!!!!!! P.
Předchozí