Co se týče očkování, tak třeba v Belgii se TBC vůbec neočkuje, protože se údajně veodu spory o účinnosti vakcíny. Konzultovala jsme to pak s českou dr. a ta mi řekla, že se TBC bát nemusím a určitě ji dítě nemůže dostat během jízdy v tramvaji anebo autobuse, nýbrž by dlouhou dobu muselo pobývat s nemocným...
Co se týče dalších očkování, v Belgii je povinné očkování pouze proti obrně,l osttaní josu sice doporučená, ale hradí jsou zdarma, takže jsou jakoby povinná.
Osobně si myslím, že očkování dítěti neublíží a není třeba se ho bát. Já jsme dobrovolně nechala malého očkovat proti meningitidě C, proti planým něštovicím i proti pneumokokovi. nevím proč bych měla riskovat zdraví svého dítěte a nechat ho trápit neštovicema anebo ho nechat umřít na meningitidu...Celá debata o čokování mi přijde přehnaná. Syn žádnou reakci neměl, resp. měl jedinou reakci a to na trojkombinaci - rubeola, příušnice atd. kdy měl do týdne horečku, která trvala dva dny a byl klid. např. si myslím, že hexavakcína je šetrnější než klasické vakcíny, díky tomu má mnohem méně vedlekjších účinků než klasické.
Souhlasím s tím, aby měli rodiče kontrolu nad očkováním, ale zase musí exsitovat limity.
Pokud jde o žloutenku, myslím si, že to už snad samozřejmost, lepší je se očkovat než si nechat poškodit játra, ne?
Předchozí