A jakou máš radu pro "nepražačky"? Ne každý bydlí v Praze s bezdomovci, takže nevím, proč by měli být očkováni na TBC novorozenci všech oblastí ČR, malých měst a vesnic, kde nic nehrozí? Mimo jiné již bylo napsáno, že ve většině členských států EU se TBC neočkuje. A to vůbec, ani jako dobrovolné očkování! Takže? Já jsem sice dítě (narozené v EU) po příjezdu zpátky do ČR nechala očkovat na TBC, ale teď po získání mnoha informací o očkování toho sakra lituji!
Navíc je zajímavé, že ve státě, ve kterém jsem žila, je dítě do 2,5 roku očkováno nějakými kombinovanými vakcínami jen třikrát! Zato u nás myslím, že devětkrát! U nás teda chudáci děcka. Kámoška byla s miminem na očkování a píchli ji poprvné do jednoho stehýnka a za chvilku i do druhého. Už jen pro psychiku dítěte je teda lepší jen jednou a konec, hned si ho maminka vezme do náručí a utěší ho a ne že hned na další pichanec!
Navíc je nechutné, jak náš stát chce ušetřit. Když chce někdo lepší a šetrnější (!) vakcínu, ať si připlatí, jinak dítě dostane starý typ. V zahraničí automaticky dostanete tu nejlepší vakcínu, co je a bez připlácení.
Navíc autorce článku přidávám další způsob, jak nenechat dítě očkovat (kromě toho, že musí být nemocné :)))
- když je dítě ještě jiného občanství a narodilo se jinde, tak se dá argumentovat tím, že je očkované podle očkovacího kalendáře jiné země... což ale není případ mnoha lidí... bohužel
Předchozí