V článku je několik nepřesností, jestli mi čas dovolí, pokusím se napsat alespon pár .....co mi čas a děti dovolí.....:o))))
1."Existují mocná lobby (posílená o fakt, že mohou disponovat argumenty typu: "představte si co by bylo, kdybychom neočkovali", které jsou obecně "
Kdyby se neočkovalo, několik tisíc dětí ročně na infekční nemoce zemře. čím menší dítě, tím více je ohroženo prudkým průbehem a smrtícími komplikacemi.
Autorce doporučuji nastudovat něco o spalničkách, tetanu, a dalších nemocech, na které se očkuje.
Nebo to, jak probíhá TBC u lidí očkovaných a neočkovaných - znáte pojmy jako bazilární meningitida nebo TBC sepse? Asi sotva, co?
--------------
2."očkování je "podezřelé" z vyvolání některých nemocí či neurologických poruch (hovoří se např. o roztroušené skleróze, autoimunitních chorobách, autismu) "
JE TO LEŽ, očkování podezřelé není a žádná souvislost prokázána není.
------
3."imunita dětí se (přílišným) očkováním oslabuje "
NEOSLABUJE, imunitný systém denně zpracovává tisíce podnětů a učí se....a očkování je také metodou učení imunity . Jak by se měla oslabovat?
Hodíte do éteru prázdný pojem a nic více.....očkováním se imunita POSILUJE.
----------------
4."Od dob, kdy jsme byli očkováni my, co jsme nyní v roli rodičů, se počet povinných očkování zvětšil. Jednotlivé dávky jsou mírnější, ale zato je jich více a děti jsou vícekrát přeočkovány. "
"mírnější".....nevím co přesně myslí autorka tímto slovem, nicméně.
Moderní vakcíny jsou čištěné a obsahují mnohem méně antigenů než dříve.
Takže sice nějaké očkování přibylo, ale celková antigenní zátěž se podstatně zmenšila. Stejně tak ubylo nežádoucích účinků po očkování, právě proto, že vakcíny jsou mnohem lépe cílené a mnohem šetrnější /viz acelulární pertuse/.
Nejde totiž o počet očkování, ale hlavně o celkovou antigenní zátěž, která je ve vakcínach. Moderní šestivakcíny obsahují MÉNĚ antigenů, než dřívější trivakcíny. /řitom by neznalý řekl "šest nemocí najednou? to je ale hrůůůza".....:o))))))))
Moderní očkování na chřipku má méně antigenů, než má běžné škrábání v krku.
Nebo o škrábání v krku a rýmě, kterou občas proděláme budeme taky tvrdit že nám ničí imunitu?
Víte vůbec, co to imunita je? A jak funguje?
Řečnická, já vím.......
Předchozí