Jutko,
nezlob se, ale toto mi přijde jako poněkud malicherná hra se slovy... Podstatné by nemělo být to, jestli to jednou napíšu tak a podruhé jinak. Podstatné je, že dle mého názoru přestavuje očkování šesti vakcínami najednou pro dětský organismus poměrně velkou zátěž. Ať již z toho hlediska, že je nepřirozené tvořit si protilátky proti tolika nemocem najednou, nebo z toho, že organismus malého dítěte a jeho imunita je poměrně nevyzrálá a o to je to pro něj složitější, vyrovnat se s takovou "porcí". A když už to tu tak rozebíráme, složku po složce, nelíbí se mi ani očkování takto malých dětí proti hepatitidě B, která je zde obsažena. Chtěla bych znát ten mechanismus, když pomineme HBSAg pozitivní matku, jakým by se takové malé mimi mohlo nakazit hepkou B. Takže to je další negativum. Pokud budeš hledat výše, najdeš odkaz, kde se můžeš dočíst, jaké bylo stanovisko týmu lékařů zpracovávajících některé podklady pro rozhodování o plošném očkování proti hepatitidě B. Takže ano, je i další negativum, aspoň z mého pohledu. Ale je to samozřejmě otázka názoru a nikomu ho nenutím... V podstatě jsem nechtěla rozebírat hexavakcínu, ale autorce původního příspěvku naznačit, že nejen vývojáři mohou znát klady a zápory hexavakcíny... To mi přišlo poněkud přehnané, protože si myslím, že odborníků, kteří v tomto ohledu vědí to, co vývojáři, nemáme málo...Hezký večer.
Předchozí