Přišla jsem na ambulanci. Tam se mnou sepsala anamnézu velmi příjemná mladá doktorka, která se mi představila, podala ruku, super... Pak mi řekla svlékněte se, poté co jsem to udělala a vylezla na kozu přišla nějaká starší cizí baba - sory, jiný výraz nemám, asi to byla doktorka nebo co, vůbec se nepředstavila, bavila se jen s tou mladou, mne přehlížela jak velké širé rodné lány, začala do mne strkat něco nevím co - vůbec mi nevysvětlila jaké vyšetření mi zrovna dělá a na co je dobré, říkala jen té mladé aby si všimla že tot vypadá takto, toto zas tak... Pochopila jsem během vyšetření, že ta mladá je medička, která se to teprve učí soudě podle toho, že na mně dělala stejné věci jako ta stará. Byla jsem rozbolavělá slepákem, takže jsem se nijak nebránila, ale bylo to fakt ponižující. Dělaly mi víc vyšetření než bylo vzhledem k anamnéze slepáku nutné - např. i stěr z čípku, a to dvakrát, stará i mladá. Když jsem pak po pro mne nesnesitelné době z "kozy" doslova upadla dolů a ptala se aby mi vysvětlily co se mnou je, řekla ta stará jen od stolu, že neví co chci vysvětlovat a že jsem po gynekologické gynekologické stránce v pořádku. Opravdu vyčerpávající odpověď. Neumím si představit, že by takhle se mnou jednali i na příjmu při porodu, br! To bych totiž taky byla rozbolavělá a zpracovávající svoji bolístku, čili bych se též nedokázala adekvátně ptát co se mnou dělají a proč.
Předchozí