Také nejsem zastáncem absolutního neočkování, ale spíš pro zredukování na to co opravdu nutné je a co ne, a na posunutí termínů kdy má být dítě naočkováno. Za normálních okolností se přece nikdo nenakazí třemi a více nemocemi najednou. A tak stojím proti všem, bojuji s větrnými mlýny a alespoň oddaluji očkování jak se dá - většinou dělám mrtvého brouka, protože žíci svůj názor otevřeně znamená problémy, sociálka atd..Lékaři vyhrožují ale já se snažím trvat na tom, že nenechám své dítě očkovat pokud nebudu mít vnitřní pocit, že je OK (tvrzení pokud má jen mírnou teplotu, nachlazení, lze očkovat bet problémů mne absolutně neuspokojuje). I tak je každé očkování pro mne velké dilema a absolutní stres. Toto pochopí jen rodiče stejného cítění jako já - ostatní (jak znám z reakcí svého okolí) si budou klepat na čelo.
Moje malá dcerka (3.5r)je velmi inteligentní a citlivá (senzitivní) holčička a proto mohu potvrdit, že na každé očkování přišla reakce - tím nemyslím jen teplotu, otok ale hlavně reakce ve změně psychiky. Např. chvíli po nevině vyhlížející lžičce na obrnu záchvaty vzteku a zuřivosti (řekla bych skoro hysterie) do té doby nám absolutně neznámé. Většinou mi trvá (a stojí to velké úsilí)cca 1-2 měsíce než ji opět dostanu do normálu. Když jsem si procházela zpětně její očkování a onemocnění, zjistila jsem že pokud byla nemocná tak vždy cca po 1 měsíci od očk.v podobě vysokých horeček,...poté z ní opět bylo to naše známé sluníčko jako před očkováním. Musím dodat(a klepu při tom na všechno co mám okolo sebe), že malou stále kojím a kromě již zmiň.horeček a rychle odcházející rýmy neznáme antibiotika ani jinou léčbu a ač jsem někdy nejistá snažím se k doktorům moc nepřibližovat - hned na nás totiž startují s nějakou vakcínou.
Problém je, že se toto nedá prokázat (doktor řekne náhoda, blbost, rozmazlené dítě, přecitlivělá matka).A pokud mám být upřimná nevidím světýlko na konci tunelu. Zájmy farmaceutických skupin jsou zde příliš silné a peníze z toho plynoucí obrovské.
Předchozí