| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Rodič s kočárkem - má právo na život?

Ahoj všechny smutné maminky s kočárky,

určitě vám neřeknu novinku, ale kdyby přece jen: existují oázy pro všechny utrápené matky, které mají stejný pocit, jako kdysi já, že jejich děti a jejich kočárky silně překážejí. Jsou to přece mateřská centra. Nevím, odkud je autorka článku o kočárcích (od nás z JM asi ne, i když tu taky máme Centrál Park, neochotné nebo nepříjemné matky - např. řvoucí a kouřící, a samozřejmě metro bez výtahu), ale nepochybuju, že něco v blízkosti najde. Trošku si připadám hloupě, jestli vysvětluju něco, co znáte - ale pro zatím neznalé: mateřské centrum není, probůh, žádná instituce, kde by vám "zkušené sestry" či jiné pracovnice dávaly rady typu "maminko, to musíte tohle a tohle..". Nikoliv! Je to opravdu místo pro setkávání rodičů na mateřské, tj. i tatínků, babiček apod. s dětmi (a dokonce i bez nich), vedené dobrovolně dalšími maminkami. Pokud se odvážítě vstoupit, garantuju vám skoro na 100 %, že tam najdete velkou hernu pro batolata, koutek pro miminka (přebalovátko, postýlka,...), sezení pro mamči + kuchyńka. Kočárky mají obvykle přístup až do předsíňky, kde klidně můžete nechat spící miminko. V našemv MC Domeček - tedy v bývalých prostorách - jsme dokonce měli i terasu (takovou tu přízemní, školkovou), kde nám děťátka spinkala a my jsme zatím byli vevnitř na kafíčku.

Koho nebaví jen tak sedět a krafat, určitě najdë pro sebe i svou ratolest činnost - mateřská centra obvykle nabízejí různá cvičeníčka pro rodiče s dětmi, kreslení, zpívání, jazyky, pro maminky keramiku nebo paličkování atd.

Zřejmě vám to nepomůže při cestě do metra, ale jinak tam najdete zpřízněné duše a po pár návštěvách dokonce možná i kamarádky. Moje zkušenost je taková, že jsem v Domečku nalezla jiné a mnohem sympatičtější bytosti, než jsem mohla na Jižňáku běžně vidět a slyšet. Omlouvám se za jakousi "nadřazenost", ale opravdu mne netěší vysedávat na pískovišti s matkami, které na sebe vzájemně pokřikují, dětí si skoro nevšimnou a probírají buď intimní život svých kamarádek, veškeré televizní seriály nebo reality show či slevy v katalozích. Ne, nejsem matka - intelektuálka, taky si ráda prohlížím zboží v letácích a Tv rovněž nezavrhuju , jenže: v Domečku jsem hrála dětem na klavír a zpívala s nimi, zapojila jsem se do jazykových kurzů a jen tak mimochodem nacházela pro své děti docela dobré kamarády. A tím jsem jim, doufám, dala o něco víc.

Přeju vám, abyste překonaly problémy s kočárky a, pokud vás moje žvatlání o mateřském centru zaujalo, taky vám přeju odvahu vstoupit do něčeho takového. Vyplatí se to.
Kde hledat? Přece na Rodině - hlavní strana!

Majka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.