| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Rodič s kočárkem - má právo na život?

Tvůj příspěvek chápu tak, žes byla rozčilená a tak jsi to taky trochu přepískla. Máš pravdu v tom, že z hlediska předpisů je povinnost:
a)uvolnit místo "pro invalidy" zdravotně postiženému nebo těhotné
b) místo pro kočárky je povinnost uvolnit kočárku.
Pustit sednout staršího, někoho s malým dítětem, pomoct s kočárkem nikdo povinnost nemá. Ale proboha, víš jak by to tady vypadalo, kdyby každý dělal jen to, co mu předepisuje zákon?! Tohle je přece věc slušnosti! Když s dítětem upadneš na chodíku, ono se ušpiní a odře, nemají ve vedlejší restauraci povinnost ti poskytnout pomoc. Ale je to přece základní lidská slušnost, že tě pustí na záchod (který má být jen pro hosty!), abyste se umyly, vyčistily zranění a dají ti náplast nebo obvaz.
Pustit tě sednout s malým dítětem je slušnost. Měly byste sedět ne proto, že je dítě malé, ale proto, že ještě nemá tu šikovnost, aby se udrželo, když tramvaj víc cukne.
Dokud jsem neměla ani zprostředkovanou zkušenost s těhotenstvím, domnívala jsem se, že těhotná potřebuje sedět, protože má těžký břicho. Takže jsem automaticky pouštěla sednout ty, které měly velké břicho. Když jsem si nebyla jistá nebo měla malé břicho, myslela jsem si, že to nepotřebuje. Takže to, že jsem hned nevyskočila, neplynulo z mé neochoty, ale z mé neznalosti. Takže si nemyslím, že když vejdu těhotná do tramvaje a všichni nevstanou, že jsou to všichni sobci. Někdo mě nevidí, někdo neví, že potřebuju sedět, někdo má vlastní zdravotní problémy. takže si vyberu "objekt", který vypadá zdravě a netěhotně a požádám. Když mi ochotně vyhoví, je to podle mne naprosto dostačující byť je velmi potěšující, když to někdo udělá sám od sebe.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.