Ahoj Lucie,
no, je pravda, že některé příspěvky jsem "přeskočila" :-). Ale našla jsem asi 4 lékařky /sama k nim patřím/, které jsou pro povinné očkování. Pak jsem četla polemiku o solidaritě a očkování, jejíž smysl mi asi trochu unikl :-).
Osobně jako lékařka očkování věřím, obě mé děti očkuji podle očkovacího kalendáře a jak jsem již někde uvedla, neznám jediného svého kolegu, který by to tak nečinil také.
Vpodsatě o nic nejde, dalo by se říci, že kdo chce dítě očkovat ať očkuje, kdo nechce očkovat ať neočkuje, vypukne-li pak nějaká epidemie, samozřejmě naprostá většina onemocnění a úmrtí bude ve skupině neočkovaných. Ovšem tento přístup je logický, ale z hlediska etiky nepřípustný :-). A zde se dostává do konfliktu svobodná volba rodiče a řekněme "zájem" státu a zájem obecný na zdraví populace a dětí.
Pověz mi Lucie, kolik rodičů by přistoupilo na to, že nenechá-li své dítě povinně očkovat, přebere na sebe odpovědnost trestně právní a v případě trvalých následků či úmrtí dítěte na onemocnění, které je v seznamu "povinných" se nechá trestně stíhat??
Myslím, že by asi nebyla od věci větší osvěta - více informovat, co které onemocnění /proti němuž se očkuje/ znamená, jaký má průběh, jakou úmrtnost apodob. Snad by to trochu změnilo pohled na povinné očkování a přístup k němu.
Velmi Vám děkuji za reakci a zdravím... :o).
Předchozí