| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Hrajeme s dětmi ruskou ruletu?

Jé, to je mile osobní oslovení, děkuji!

Vaše slova:
"...nenaočkuje-li 1 rodič ze sta své dítě, zajisté tím nikoho krom svého vlastního dítěte neohrožuje. Nenaočkuje -li 50 rodičů ze sta své dítě, už to hrozí "průserem", pravděpodobně dojde dříve či později k nějaké epidemii... "

Moje reakce:
Přesně tak to je (krom ohrožování vlastního dítěte -analýzu tohoto výroku bych teď rád nechal stranou). Alespoň u nemocí jako jsou spalničky, černý kašel, příušnice, zarděnky.

U žloutenky typu B ale ani náhodou, ani invazivní hemofilové infekce se neobjevují v epidemiích, tbc krom rodin, kde je tbc u dospělých, také ne. U záškrtu zatím moje rešerše mluví spíš pro to, že socioekonomická situace populace je pro riziko vzniku epidemie důležitější než stav proočkovanosti (např. v Německu je proočkovanost podobná jako byla v Rusku, když tam v 90. letech propukla epidemie záškrtu, migrace rizikových cizinců je v Německu dokonce o hodně vyšší než v Rusku, přesto bylo a je v Německu jen pár případů ročně). Ale ruku do ohně bych za to nedal. O tetanu netřeba hovořit. A polio jsem jako jediné z platnosti své argumentace vyjmul, protože tam je dle mého názoru argument solidarity na místě.

Proto by (v případě, že by Ministerstvo zrav. hypoteticky uvažovalo o uvolnění povinného očkování) bylo třeba pro každou ze 4 jmenovaných epidemicky se vyskytujících infekcí (spalničky, černý kašel, příušnice a zarděnky), najít takovou míru ještě přijatelné "neproočkovanosti", aby se epidemiím zabránilo. A jak uvádím ve svém příspěvku, dokonce účinněji, než když bude proočkováno téměř 100% populace. Netroufnu si teď házet čísly, kde by ležela optimální hranice proočkovanosti populace, ale vezmu-li jako referenční zemi Německo, tak se lze domnívat, že by to bylo někde kolem 70-90% (dle nemoci). A nalézt způsob, jak to zajistit, aby to takto pokud možno bylo. Aby se nestalo, že bychom tu najednou měli jen tu Vámi uváděnou 50 či nižší proočkovanost. Což teď vypadá jako docela náročný oříšek - vymyslet a zabezpečit to, ale kupodivu to v řadě středo-západoevropských zemí funguje.

Vaše slova:
"...A tak vlastně rodič, jež nenačkoval své dítě ohrožuje děti ostatních rodičů, jež rovněž nenaočkovali svoje děti a vlastně z principu solidarity by tedy rodič, který původně své dítě očkovat nechtěl, měl své dítě naočkovat, aby tak neohrožoval děti stejně smýšlejících rodičů, kteří své dítě neočkovali :-))).

Moje rekace:
To je hezounká logická hříčka, fakt. Ale tím co jsem uvedl nahoře, její platnost poněkud omezuji :-)

Vaše slova:
"...Nakonec si dovolím jednu osobní otázku... z Tvých článků soudím, že jsi pravděpodobně vystudoval medicínu či jiné přírodní vědy... zajímalo by mě tedy, zda máš vlastní děti a pokud ano, zda je necháváš očkovat dle platného očkovacího kalendáře či "rebeluješ" :-).
Děkuji za zajímavé příspěvky a ahoj. Olga F.

Moje reakce:
Děti máme, u posledního malinko "rebelujeme", mnohem víc z principu, než ze strachu z očkování. Teď jsem si všimnul, že mi tykáš - děkuji, rád přijímám, ale nahoře to opravovat nebudu. A že nazýváš moje diskusní příspěvky články je milé - snad nezpychnu...

Dobrou noc, hezký víkend - asi se tu o víkendu pohybovat nebudu a budu se věnovat dětem. Zítra je mám stejně na starosti, žena jede Prahy... A.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.