| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Rodič s kočárkem - má právo na život?

Asi kazde z nas se neco takoveho stalo, ale vsimnete si, ze prave "cerstve" matky maji sklon odsuzovat okoli a trpi neodbytnym pocitem, ze se vsichni maji posadit na zadek, nebot ONY porodily a tudiz okoli je povinovano jim vyjadrovat uctu, obdiv a nabizet pomoc. Pisatelka se podivuje na tim, ze ostatni matky se s ni nechteji bavit - premyslela taky proc by ale mely? Pokud chci a nekdo je mi sympaticky, do reci se s nim dam, pokud ne... nemuze me nikdo nutit jen proto, ze je podobne "postizen". Kdyz jsem mela prvni dite - snazila jsem se aktivne stykat s kamaradkami s detmi - presto, ze byly rozesete po cele Praze a okoli. Nyni pri druhe dceri jsem byla dostatecne vytizena skloubenim rodiny, programu prvni dcery a tim, aby ta mensi netravila dny v aute. Cestovani MHD neni moje hobby (a podotykam, ze nebylo ani v dobach pred detmi) a tudiz vsude jezdim autem. Moje kamaradka naopak neumi parkovat a nema rada vnitrni Prahu - jezdi MHD. Obe jsme se musely vyrovnat s neprijemnostmi, ktere dany zpusob cestovani obnasi - ja s obtiznym parkovanim a obcasnymi botickami, ona s manipulaci s kocarkem s miminem a triletou dcerou vedle. Nikdo z nas vsak nema potrebu unavovat vykriky o tom, jak je okoli sobecke a nevlidne. Je to jen o pristupu - pokud budu stale ocekavat pomoc a vyzadovat ji - budu stale zklamana. Nebot uprimne receno nevidim duvod, kdyz jdu v obleku (ten 50lety manager) na schuzku, proc bych tam mela dorazit jako uvaleny vandrak spinavy od kocarku. Pokud se necitite na cestu MHD aniz byste otravovala ostatni s zadostmi o pomoc - sedte doma na zadku. Ta "pycha na vase materstvi" z vas musi byt citit na hony daleko, neni zadny div, ze ostatni matky v parku radsi jezdi samy nez by se otravovaly diskusi na tema "kdo je vic???". Taky bych rada pripomnela, ze jedno dite je nic. Jsem zvedava na co vsechno si pisatelka bude stezovat az bude mit deti dve nedej boze tri....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.