Ad bod 1: To, že systém našeho zdravotnictví v tomto státě není slušně řečeno bůhvíjaký, ostatně jako plno osatních věcí, to snad je jasné každému... řešením mi ovšem nepřipadá napsat takový článek jako Viktorie, který dle mého má za snahu vyvolávat paniku...
Již první věta : "Jsou maminky, kterým očkování nevadí..." - zavání to tím, že tyto maminky jsou v menšině a tudíž dělají asi něco, co je špatně...
Myslím, že o změnu očkovacího kalendáře by se měli starat povolaní lékaři a komise MZ. O tom, že to nefunguje psal Amadeus. Pak je třeba "tlačit" - viz citát /autora nevím, kdesi jsem to četla/: Tlucte a bude Vám otevřeno... Petice rodičů ano, proč ne - ale prosím nebojovat jednostranně zaměřenými příspěvky jako Viktorie.. Ale to je velmi široká polemika, týká se všech systémů, jinak by nebylo možné, aby pachatel znásilnění a defacto zmrzačení své dvouleté dcery dostal 4 roky... :-(((.
K očkování proti TBC - nevím, jaké je procento výskytu závažných komplikací po tomto očkování - to se musím zeptat Amadea, ale předpokládám, že pokud bude mizivě nízké, nevidím jediný důvod proč ne..
2. Pokud máte v komunikaci s pdiatrem, vyměňte ho ...
pokud nežijete v malé vesničce se špatnou dopravní obslužností neměl by to být problém... Jinou radu nemám. Ovšem u nového doporučuji optat se jeho "klientů", jak jsou s ním spokojeni ještě před registrací... Sama jsem také měnila pediatra... když jsem zjistila, že jednou špachtlí do krku vyšetřuje více dětí :-((((
3. Ad Hepatitida B: Já si prostě myslím, že náhoda je blbec... stříkaška může být zahrabaná i ve sněhu atd.. A jak říkám, myslím, že i kdyby to zachránilo jedno jediné dítě, myslím, že to stojí za to... zvláště pokud vakcína má minimum nežádoucích účinků - ale jajich četnost vážně nevím .... Já sama jsem třeba ráda, že ji nemusím svým dětem platit :-)
Ad 4. Ale i tací jsou a i takové je potřeba nějakým způsobem právně ošetřit a "řešit"...
S pozdravem Olga F.
Předchozí