Ahoj Lízo,
sešlo se tu pár "dobře informovaných lidí", ale já chodili mi i příspěvky typu: Na očkování u nás ročně zemře plno dětí... to přece není pravda!
Nebo: Vakcíny se dělají z mrtvých dětí... Psala jsem to již i Šárce, podle mě je tu nedostatečně vyzdvihován pozitivní přínos očkování, neustále se protlačují negativní stránky. Nelíbí se mi ta "prezentace".
Lidé jsou manipulativní - většina - a neřikeje mi, prosím, že to není pravda - je to pravda, stále se to opakuje... fašismus, komunismus... copak tam nebyli vzdělaní lídé? Nebylo to přeci tak dávno...
Podle mě je nutno veřejnost pro péči o zdraví a očkování získávat, ne ji zastrašovat negativy...
Proč neuvedete jasně pro laika věci neznalého: "Díky očkování u nás došlo ke zvládnutí prakticky všech dětských nakažlivých onemocnění, ale myslíme si, že momentálně nastal čas na změnu, a to takovou a takovou... z toho a toho důvodu..."?
Proč to formulujete: "Vzhledem k narůstajícímu počtu závažných komlikací po aplikaci BCG je nutno provést změny v očkovacím kalendáři...". Připadá mi, že budu li laik, začnu se bát...
Jinak myslím, že každý stát si drží určité "páky", jak proočkovanost držet vysoko...psala pisatelka z Belgie, že tam bez "doporučeného" očkování nikdo neveme dítě do jeslí, do školky, do školy...
Je snad Belgie totalitní? Je to snad jiný systém, než "povinné" očkování...
O vlivu státu se domnívám, že je nutný - stát jediný má totiž v rukou regulační mechanismy - otázka je v jaké míře, můj názor je, jak jsem již řekla, že vliv státu by v očkování měl zůstat stěžejní - ano, jsem pro tzv. "totalitní" systém - myslím si, že je vhodné naočkovat děti v romském ghetu i přes "soudní příkaz", opravdu si myslím, že zdraví dítěte je přednější než svobodná volba rodičů...někdo to již zmiňoval, ano, jsem pro onen "vyšší princip" - mimochodem vynikající a velmi poučný film, doporučuji ke shlédnutí...
S pozdravem Olga F.
Předchozí