Olgo, ale proč by mělo být očkování propagováno, když je povinné, takže mu stejně "nikdo neunikne"? Nech ho jako doporučené, a uvidíš, jak nás výrobci zavalí reklamou, aby vyzdvihli přínos očkování ;o)
MMCH fakt nechápu, proč by někdo měl psát, že "náš očkovací kalendář je dobrý", když si to evidentně nemyslí. A proboha, výhrady snad nezaznívají jenom tady na Rodině, moc dobře si pamatuju, jak někteří pediatři byli proti zařazení očkování na žloutenku B do očkovacího kalendáře v kojeneckém věku. A jak veřejně mluvili o tom, že to ani tak není v zájmu dítěte, jako spíš v zájmu výrobců vakcíny. O výhradách proti BCG vakcině taky mluvili pediatři.
Když se to vezme kolem a kolem, tak třeba moje pediatrička taky asi nebude z kalendáře tak, jak je, příliš nadšená. Sama od sebe mi nabízela, že jestli chci, odsune děcku kalmetizaci až do období cca jednoho roku, když už jdu z porodnice nenaočkovaná (rodila jsem ambulantně). Zrovna tak mi sama od sebe nabízela právě odložení očkování na žloutenku B. POmalu si u ní připadám jak exot, když krom kalmetizace v šesti týdnech jinak jedeme podle kalendáře ;o) (Podotýkám - nevnucovala mi to, opravdu jenom nabízela. A nabízela sama od sebe.)
O čem se bavěj maminy na pískovišti... po pravdě ani nevím, já tam buď čtu noviny nebo lítám za dětma, moc se nedružím. Ale minimálně jednou tam kalmetizaci probíali, jedno mimino (mladší sourozenec děcka, které už dorostlo do věku pískovišť) mělo totiž na vpich nějakou ošklivou reakci, která hnisala dlouho a hodně, až i další očkování muselo být odložené.
S.+++