Dobrý den,
souhlasím s Vámi, je nutná diskuse rodičů s pediatrem, je nutno, aby se rodiče informovali - ale potíž je v tom, že ne všichni rodiče se informují "objektivně", někdy jsou opravdu jejich informace zcela zcestné a přitom jsou přesvědčeni o své pravdě....
Jsem pro očkování ze zákona povinné a jako příklad Vám uvedu skupinu dětí z romského gheta, jejichž rodiče se neobtěžují docházet do poraden a své děti neočkují... jsem pro aby se tedy tyto děti naočkovali na soudní příkaz, i když se tím de facto poruší práva rodičů ...
Členů různých sekt, lidí slepě věřícím léčitelům přibývá... a já upřednostňuji zájem dítěte před právy rodičů.
Jistěže není nutné dodržovat striktně termíny - u každého očkování je širší rozmezí, není nic špatného termíny rozumně posouvat dle stavu dítěte.
Očkování v době teplot při viroze považuji za postup špatný a vpodstatě se dá řící, že za takový postup můžete na lékaře podat stížnost České lékařské komoře - akutní infekt je kontraindikací očkování.
Stran očkovacího kalendáře si myslím, že by jej měli sestavovat odborníci sledující výskyt dané infekce v populaci, nežádoucí účinky atd. Je pravdou, že v praxi je to poněkud složitější, problém je v komunikaci Ministerstva zdravotnictví a odborníků.
Jinak si myslím, že máte pravdu a vše je v lidech, v jejich chování a domluvě..
Děkuji za reakci a zdravím Olga
Předchozí