| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Hrajeme s dětmi ruskou ruletu?

Ahoj Olgo,

ona se asi Líza pohybuje mezi vzdělanýma, aktivníma lidma, kteří se po těch informacích pídí...ono taky co jim zbývá, když od pediatra se toho moc nedozví?
Naštěstí je dnes hodně dostupné literatury-ovšem ale každý není knižní šílenec a opravdu si musí vystačit s tím internetem a víte on prostě pediatr nemá tolik času, aby všem maminkách vysvětloval naprosto vše-svým způsobem spoléhá, že je ví nebo že si je zjistí-považuje to za samozřejmé! Bylo by prima, kdyby opravdu byla osvěta větší nejen v tématu očkování, ale ve zdravotnictví vůbec. Je dobré vědět, co vše mám sice očkovat-tato knížka se dává již v porodnici, ale také by bylo dobré vědět, jak sama uvádíte i druhou stranu věci, že i v určité -byť pro Vás malém procentu se vyskytuje riziko, za jakých podmínek lze očkování odložit-jak dlouho to odložení může trvat-třeba to TBC,..co vše ohrožuje dítě při očkování(třeba i ta nemoc),jaké reakce se mohou vyskytnout...jak na ně reagovat. Myslím, že by z toho taky byla pěkná kniha, tak proč jí rodičům nedopřát hned v porodnici rovnou s tím očkovacím průkazem(klidně to můžou být odkazy na net-je to jedno-je to jen příklad)? Protože se moc nepočítá, že by se rodiče o něco takového měli zajímat jen pro to, že je to dané?Jen pro to, že budu na společnost pohlížet předem pesimisticky? A není to škoda? Vždyť přece tím, že ty lékaři s těma maminkama o tom tolik nemluví o hodně přicházejí-mnohdy i o tu důvěru...
Nevím proč by rodiče měli být vystrašený-ano mnohdy je ta první zpráva vystraší, ale o to víc se budou zajímat o vše kolem tohoto tématu. Dnešní rodiče jsou jiní a nebo prostě mám štěstí, že vidím kolem samé maminky, co se o vše zajímají a když jim to nepoví lékař jdou se poradit s jinou maminkou nebo na ten internet..prostě to nevzdávají a hledají-ono taky pak kam jít jinam, když od lékaře se to nedozvíte? Můj manžel na to jde třeba tak, že sežene veškerou literaturu a opravdu to nastuduje, pak konzultujeme i s lékařema-ne s jedním s více!-v nemocnici si mysleli, že je lékař...Ano každý takový není, ale takových rodičů je už mnoho!
Proč to píšu opravdu je dobré informovat ze strany lékaře o všem-jak ten přínos, tak to riziko...rodiče mají právo na ucelené informace!
Co se týká těch rodičů co si informace neshánějí-je to možná i pozůstatek té bezvýhradní důvěry v onu osobu lékaře-pak berou to očkování takové jaké je...Ale nepodceňovala bych to -opravdu asi nikoho takového neznám, ale znám spoustu maminek co o tom všem přemýšlí a taky přemýšlí, proč se o tom víc nemluví.

Tohle je od Vás a s tím souhlasím: je dobré hrát fér - řeknu-li A, je třeba říci i B, všechna pro a proti- ale opravdu všechna, když negativa, tak i pozitiva.

Co se týká té stížnosti, co jste mi doporučila- to je přesně ono-proč mám řešit až ten následek, chápete? K čemu mi bude, že si budu stěžovat pokud by i třeba k nějakému poškození vlivem toho došlo? Chci mít doma dítě, s kterým nechci řešit následky očkování, pokud i já jako rodič budu dobře informovaná, pak si budu i hlídat vše co souvisí s očkováním a tedy i to, že prostě to takto býti nemá a očkování má být přeci jen ještě o něco málo odloženo. Skutečně mě to zatěžovat nebude-jde přeci o mé dítě.

A jak píšete o romském ghetu....či se tady někde zmiňovaly ty soc. dávky....to je takové "o nás bez nás"..nelze to přeci hodit vše do jednoho pytle a rozhodovat pro jistotu za všechny!A najednou lze porušit zákon? Pokud se nepletu tak práva rodičů by měla být na prvním místě! Opravdu třeba odebrat dítě Zjistila jsem v poslední době, že všichni jednají v dobré víře a čerpají z toho co umí-kde je ta jistota, která je ta 100% správná cesta (mluvím o možnostech ne o kompletním rušení čehokoliv)? Jestliže mám nepatrnou pochybnost a už se i zvažuje odložení o nějaký ten týden očkování, tak proč na tom tak radikálně trvat?

Z diskuze je jasné o co rodičům jde (snad :-) ) Myslím, že je i jasné o co jde lékařům (snad:-) )
Přeji krásný večer!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.