mám 18 denní mimi, máme za sebou zatím očkování v porodnici. Co se týče dalšího, jdu do Hexavakcíny - mám na ni reference od dvou známých lékařek. Vadí mi sice, že si je budu muset sama koupit, ale co bych neudělala pro své dítě.
Nesnáším typy maminek, které diskutují nad nutností očkování, nebo nedej bože nad tím, že si někdo (lékaři) vůbec dovolí je upozorňovat na to, že dítě ze zákona musí očkovat.
Během posledních 50ti let se v naší republice podařilo prakticky vymýtit spoustu chorob, na které se normálně umíralo.
Diskutovat, jestli je očkování důležité nebo ne, jestli náhodou mé dítě nebude to jedno z x tisíc, které možná bude mít špatnou reakci na dané očkování, to je pořád nic proti tomu, kdyby se nakazil nějakou vážnou chorobou.
Mě děsí to, že se běžně vyskytuje TBC, kdekoli se můžu nakazit žloutenkou, nedávno bylo ve zprávách, že na brněnsku se objevil černý kašel a v nemálo případech. To je přece choroba, která prakticky vymizela, tak jak to, že je zpátky??? A někdo své dítě klidně ohrozí na základě pošašených informací, které si vyčetl někde na internetu.... nebo získal stylem "jedna paní povídala".
Mimochodem do Hexavakcíny jdu také proto, že obsahuje očkování i proti dětské obrně - moje teta ji prodělala ve velmi raném miminkovském věku, takže nechci nic riskovat. Případné negativní reakce budu řešit, až příjdou, je to menší zlo. Na Hexavakcínu mám navíc reference, že je mnohem snášenlivější, než obvyklé očkování - známé lékařky neznaly případ, kdy by byl problém.
Problém je spíše v hlavách některých maminek. Měly by si uvědomit hlavně to, že jejich pocit "zdravého životního stylu" může jejich dítě nenapravitelně poškodit.
Předchozí