Milá Olgo, teď jsi mne tedy dostala. Přiznám se, že vedle Lízy a Sajsi se cítím v docela dobré společnosti, i když je z příspěvků všech tří zřetelné, jak rozdílné názory a postoje každý z nás zastává. Ale házet mne do jednoho pytle se sdružením Paracelsus, případně se stránkami www. osud - které jsem teď viděl poprvé v životě, to je tedy hodně silné kafe. Čím jsem si to vysloužil?
Že vystupuji v anonymitě má mj. dva důvody: někteří čtenáři stránek rodina.cz mne osobně znají a já o publicitu tohoto druhu opravdu nestojím. Druhý důvod považuji za důležitější: v diskusích i v životě se snažím vystupovat silou argumentů, vědění a ne silou autority a titulu. Kdybych teď prohlásil, že jsem lékař, tak mne tu řada čtenářů bude mít za autoritu. Místo přemýšlení o příspěvcích, zkoumání jejich validity, bude brát má tvrzení za fakt. Kdybych naopak řekl, že lékař nejsem, že jsem např. biolog, tak budu pravděpodobně brzy zaškatulkován co by laik - s důsledkem obdobným pouze v negativním gardu.
Opravdu mne mrzí, že takto reaguješ. Ve čtvrtek a v pátek jsem si z Tvých příspěvků k Tobě vytvořil docela sympatický postoj a vztah a asi jsem to se svým dnešním příspěvkem přehnal? Nevím, zda Tě to potěší - kdybych si měl vybrat, s kým chci strávit víkend: zda s Tebou či s lidmi, kteří provozují ony stránky www.osud, tak by to bylo jednozačně s Tebou.
No a že s psaním příspěvků trávím hodně času, tak to Ti dávám 100% za pravdu. Nemám dar vyjadřovat složité věci jednoduše, ani jsem si nepředstavoval, že toho budu muset napsat tolik, aby to bylo alespoň relativně věcně podložené. A občas jsem si potom připadal jako pitomec, když jsem se opravdu snažil některé věci dohledat, uvádět fakta, čísla atd. - a nakonec místo věcné diskuse (která mi dělá potěšení a jsem opravdu připraven a ochoten svá tvrzení korigovat, ukáže-li se, že jsou chybná) z toho stejně vzešly výčitky (nejen z Tvé strany :-), o nepodloženosti, jednostrannosti, manipulaci apod. Sám manipulaci, i "jemnou", bytostně nesnáším a tak asi reaguji poněkud přehnaně, když někdo vyčítá manipulaci mně. Tak už se nezlob...
Dobrou noc, A.
Předchozí