Nemyslim, ze bych se mela stydet. Necitim tu potrebu. Jen jsem se snazila pripomenout, ze jsou mezi nami taci, co si podobnou situaci prozili (nebo spis prozily). Uz davno nejsem ta matka - lvice, co ma potrebu davat svetu na odiv, ze jsem tu jen ja a moje dite. (mas pravdu tento pocit jsem tez zazila, nicmene myslim, ze je to prave toto presvedceni "kdo je vic nez ja", za ktere bychom se mely stydet). Porodit dite je vec naprosto normalni - myslim uz mnoho tisic let a tech vyjimecnych jsou nas tedy miliardy.... neztraci timto ta vyjimecnost trosku? Jiste je pisatelka i ostatni zeny, ktere porodily potomka (at uz jednoho ci vice) vyjimecna pro svou rodinu, ale osocovat ostatni, ze se s ni nechteji v parku bavit :-)) to je ulet. Rozhorcovat se nad tim, ze mi nekdo nepomuze??? Jiste v konkretnim pripade je to nekdy k vzteku, ale pausalizovat??? Proste jsem jen vyjadrila svuj nazor. A matky lvice se ozvaly - zatim maji pouze jedno dite a ja jsem se vyjadrila "ze to je nic". To jsem si dovolila! Ve sve odpovedi ses mohla zamyslet nad tim, ze kdyz mam ted deti dve, byla jsem v teto situaci take (pokud by to ovsem nebyla dvojcata). Chtela jsem jen pripomenout, ze kdyz je nekdo ted hotovy z neucty okoli, co bude delat az bude mit tech deti vic....opravdu se to pak zmeni. Clovek je zase otrlejsi a mene si veci pripousti - dela vice veci automaticky a podrizuje svuj program rodine. NECHTELA jsem tim ranit city vas, co mate dite jedno. Nektere dokonce u jednoho zustanete. Dalsi jich zase uz ted maji pet a mohou se jen smat. Co se panu v obleku tyce, Liza mi mluvi z duse. Je nutne se ohlizet na ostatni a ne se citit dotcena, ze mi nekdo nepomohl. Nejste stredem vesmiru jen proto, ze mate dite. Nebyly jste ani predtim. Kdyz nekdo pomoc nabidne je to mile, kdyz si o ni reknu a dotycny neodmitne, je to potesujici, ale rozcilovat se, ze mi nikdo nepomuze???? Proc by mel? Bylo by to mile , ale NENI to povinnost. A moje rada, at sedi doma - ryze prakticka doma se nevytoci tim, ze si okoli nesedlo na prdel z ni a jejiho miminka v kocarku. Je k smichu videt, jak bojujete.....ale za co? Spolehat sam na sebe se vyplati. Nebudete permanentne zklamane a usetreny cas vyuzijete treba ke zpytovani svedomi, proc se s vami nikdo nechce bavit :-))
Předchozí