| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Záchvaty vzteku

Zdravím všechny maminky!
Přečetla jsem si téměř všechny příspěvky a jsem o něco klidnější, že problém jak zvládnout vztek a hysterii neřeším jenom já.Zkuste ale poradit, jak zvládnout záchvat vzteku v situaci, kdy tak dítě projevuje strach nebo obavu z něčeho neznámého.Dcera je hodně citlivá a vnímavá, ale na druhou stranu docela temperamentní.Větší záchvatky začala mít tak před cca měsícem, kdy jsme musely na očkování.Nechtěla tam, lehala si venku na zem, křičela..tenkrát jsem asi udělala zásadní chybu, že jsem odešla domů, protože čekárna u paní doktorky byla plná a já neměla nervy na hodinové uklidňování stresujícího se dítěte. Druhý den šel s malou na injekci manžel.Taky mu křičela, ale nemuseli čekat tak dlouho. Od té doby už měla podobné záchvaty víckrát.Jednou před karnevalem(jejím prvním)na který se moc těšila do té doby, než viděla v šatně plno převlečených dětí s rodiči. Začala křičet že tam nechce, hodila se na zem a byla nepříčetná. Vyvlekla jsem ji ven, snažila se jí vysvětlit, že se nemá čeho bát, že tam nemusí jít když nechce...naposledy mi předvedla divadélko když jsem šla něco vyřídit na úřad a jí se tam nelíbilo.Jen jsme prošly dveřma, malá odmítla pokračovat dál, opět se hodila na zem a křičela.Všichni na mě zírali a já nedokázala čekat, až ji to přejde. Vynesla jsem ji ven a tam se jí snažila asi 15minut po dobrém vysvětlit, proč tam potřebujeme zajít. Nepomohlo nic.Po téhle zkušenosti už mám pocit, že vysvětlování nezabírá a je třeba použít jinou metodu, ale jakou, abych své bázlivé dítě ještě více netraumatizovala. Dcera je taky opatrná ve styku s dětma a trochu se bojí cizích lidí, když se např. s někým dám do řeči, to mě hned táhne pryč...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.