souhlasím. Stejná situace doma by ale mohla znamenat smrt i pro matku. Určitě, pokud je porod natolik překotný, že není zbytí, než porodit doma, nebo se rodička nemůže dostat do porodnice (závěje apod) prosím. Na druhou stranu, celé si to plánovat nadoma je podle mě dost riziko. Hodně se mluví to "návratu k původním tradicím rození doma", ale nikdo už nehovoří o tom, kolik dětí tenkrát umíralo kvůli komplikacím, které by chirurgický tým v pohodě zvládl.
Moje těhotenství bylo v pořádku, všechno bylo perfektní, porod začal v pohodě, akorát jsem se neotevírala. Po císaři řekla lékařka manželovi, že by se nám bobek asi těžko narodil normálně, protože měl velikou hlavičku, která by zřejmě neprošla. Nedovedu si představit, co by se mnou taková dula (tím ale nechci znevažovat jejich práci) u mě doma dělala.
Já osobně jsem byla ráda, že jsem v porodnici, která má super neonatologickou jednotku, přijímá všechna riziková těhotenství z okolí, má skvělý chirurgický tým.... a je úplně nová, krásná... V případě komplikací mě ale hlavně zajímá, že se mi dostane profesionální péče.
Neberu nikomu jeho názory, pokud má někdo špatné zkušenosti z porodnice, věřím, že hledá jiné možnosti. Tohle dokážu pochopit. Nechápu jenom to, že staví rádoby příjemné zážitky nad zdraví svoje a svého dítěte. Na takový hazard nemá nikdo právo.
Předchozí