Ahoj, můj syn měl první záchvat vzteku v roce a 3 měsících.Nenadechl se a omdlel, vypadalo to spíš, že je v bezvědomí, byl šedý, zuby pevně stisknuté u sebe.S manželem jsme behem minuty seděli v autě a vezli ho do nemocnice,během cesty se probral.V nemocnici si nás nechali 3 dny, vzhledem k tomu, že jsem byla ve 4.měsíci - nic moc. Absolvovali jsme různá vyšeření, která vedla k vyloučení epilepsie apod., konečná diagnóza zněla afektivní záchvaty. V nemocnici omdlel ještě dvakrát, je fakt, že nejlíp si s ním poradily dětské sestřičky, doktoři, které jsme obíhali s ním být samotní nechtěli. Poradily mi pár triků - postříkat vodou, fouknout do obličeje, roztáhnout ruce...., když omdlí je to prý obrana organismu proti nedostatku kyslíku a vše je OK. Do přibližně 3 let omdlel ještě několikrát, když pláče, okamžitě má modrou, následně šedou barvu a to i teď, kdy jsou mu 4 a půl. Je zajímavé, že dcera je v takovém případě spíš rudá. Bez mučení se přiznám, že se asi podvědomě těchto stavů bojím a taky se jim snažím spíš předcházet než spoléhat na to, že omdlí a nadechne se sám.....Martina
Předchozí