Milé maminky,
pozorně jsem si přečetla článek Viktorie a také diskusi, kterou vyvolal. Jsem ráda, že se toto téma otevřelo - je velmi důležité. Řečeno již bylo mnoho a tak chci především varovat svým příkladem. Rodila jsem ve vyhlášené Pražské porodnici a byla jsem spokojená, bohužel se ale po porodu vyskytly komplikace a miminko jsem měla u sebe až od 4. dne ráno. Odpoledne mi sestřička mrňouska odnesla na odběr krve - ptala se mne dvakrát, zda mi to nevadí a vysvětlovala mi, že ho to nebude bolet, ať se nebojím a k čemu je odběr třeba... Když nás propouštěli domů, přinesli mi očkovací průkaz, kde bylo uvedeno, že mé miminko dostalo 4. den také očkování proti TBC. O TOM MI ALE NIKDO MI NIC NEOZNÁMIL A NIKDO SE MNE NEZEPTAL! Bohužel, stejně jako u dětí některých z vás, i u mého miminka se následně objevila porucha imunity, neprospívání atd. Píši to proto, abyste si včas zjistily potřebné informace o postupech v porodnici a jejich možných rizicích a včas se zeptaly, kdy a co budou vašemu miminku píchat a jaké jsou výhody, nevýhody a možnosti.
Předchozí