Ahoj Eva, pekne si to napísala, úplna sloboda tam asi nebude, totiž v prípade žien, biologické hodiny sú neúprosné, a vo veku okolo 40 sa skrátka tehotenstvo už nemusí podarit´. Vopred to nikto nevieme, ja osobne, vždy zdravá, a v mojich 26 mi trvalo 3 roky než sa to podarilo, teda, bez liekov, bez zdrav. podpory.
Ja sama som obklopená kam. všetky slobodné, bezdetné, "akčné" a žial´, tie svety sa potom fakt rozchádzajú. Aj kedˇ..
Ony túžia po miminku, ale akosi..partner, či bývanie sa nedarí. Ja by som zase rada niekedy vypadla z kolotoča povinností a užila si ako predtým, už to nejak nejde...
Jirka skor myslel článkom typy - hlavne si v živote užit, hlavne brat´čo najviac...iste také typy poznáš aj zo svojho okolia, a tam už je často akési sebecké nastavenie osobnosti, ak neskor príde dietˇa, tážko sa s tým vyrovnávajú. Lepšie mi pripadá mat´deti v mladšom veku ako v 40, už len kvoli tým detom, sama som mala starších rodičov a nebolo to ono.
Ale zas je fakt, ak sa na to niekto necítí skor, čo sa dá robitˇ...
Aj ked´dań v podobe častých IVF, ICSI a dalších zložitých metód asist. reprodukcie sa mi zdá za odložené tehotenstvo privysoká, schválne zabrús niekedy na príslušné stránky, nemajú to holčiny rozhodne jednoduché.Ahoj V.
Předchozí