Milá Kači, jak ti děkuji... Teď jsem se vrátila od dcery, která je ode mne vzdálená 9 hodin letadlem (obě žijeme v zahraničí). Ovšem, setkala jsem se s opačným problémem - vnoučátko kluk je totálně rozmazlené a neposlušné, maminka mu vyhoví, protože chce mít klid a "nemá čas" ho vychovávat. Prožila jsem chvíle děsu, když jsem sledovala malého kluka, lítajícího po zahradě se šroubovákem či plynovým zapalovačem, hrajícím si s elektrickou sekačkou, prostě - kterému bylo totálně cokoliv dovoleno s tím, že je táááááák šikovnej... Pochopitelně, že se mu během pár dnů, co jsem tam byla, i stalo pár ošklivě vypadajících, díkybohu dobře dopadlých nehod. Miminko holčička zase trávilo převážnou část dne buď ve "vrnítku" nebo ve vrzající kovové houpačce, která je dost rychle houpe. A to ani nemluvím o tom, že ani ne dvouletý chlapeček jí i poměrně ostré a mastné jídlo rodičů. Asi jsem dost zpátečnická a zastaralá, ale spíš bych vítala, kdyby se už pomalu odnaučoval na pleny než hrát si s nebezpečnými věcmi... Jsem dost zklamaná, já vychovávala a milovala dvě děti, ale určité mantinely, respektive disciplinu, musely mít od mala...
Předchozí