Mám druhé dítě a u prvního jsem právě svým tvrdohlavým přístupem kojit po třech hodinách vše "zazdila". Malá měla hlad a stále plakala nebo urputně dudala dudlík. Pak mi známá poradila, že pláče, neboť má hlad a ať jí dám láhev s mlékem. Vypila na necelých dvou měsících 80 po kojení. A tak jsem střídal - jednou kojila, jednou Beba. A tak se mi po několika týdnech malá odstavila. Skončila jsem na půl roce. Ovšem s tím, že od 4. měsíce jsem mléko statečně odstříkavala do láhve. Byla to hrůza!! K tomu měla malá reflux - blinkala a blinkala i obloukem. Dnes mám 6týdenní druhou dceru a snažím se vyvarovat chyb. Kojím, kdy malá chce - po půl hodině, po hodině a nebudím, když spí 4 hodiny. Nechám to na ní. Má taky hrozné větry a tak masíruji, piji fenyklový čaj a jediné, co trochu pomáhá je rourka do zadečku. Dělám to vždy před spaním. Uklidňuje mě to, že to po 3.měsíci přejde. A taky často pouze CHOVÁM - výchova je od slova chovat. Nikoho tím nerozmazlíte. A tak, milé maminky, nechte to na na svých drobečcích. a kojte, kojte a kojte. Kdykoli a kdekoli. Pevné nervy. Mirka
Předchozí