Ahoj holky, taky jsem si rekla, ze prijdu se svou troskou do mlyna. Ja jsem pred porodem cetla hodne a jsem rada, protoze po porodu cas nebyl ;-)). Ja tomu rozumim tak, ze si kazda maminka muze sama rozhodnout, jestli si zridi nejaky rozvrh nebo bude krmit tzv. "on demand" neboli kdy si dite rekne. Ja sama jsem najela na rozvrh a jsem s tim hrozne spokojena - maly spal od 7. tydne od 10 vecer do sedmi rano a od 12. tydne spi od sedmi do sedmi. Problemy s kolikou jsme nemeli a ja si trochu myslim, ze je to temi prestavkami mezi kojenim, ale kazdy ma pravo na vlastni nazor.
Co me ale dostalo byly popisy situaci v porodnicich. Momentalne ziju v zahranici a na porod si tady nemuzu stezovat. Rodili jsme ve stredu a v patek uz jsem sla domu, sestry by si nedovolily mi neco prikazovat a pozadavek plneho kojeni naprosto respektovaly. Byli jsme tedy vsichni naprosto v pohode a urcite to prispelo k tomu, ze jsem mela dost mlika a vsechno se dost pohodove zabehlo. Neumim si predstavit, ze by mi nejaky doktor nakazoval kolik mam kojit a vyhrozoval, ze me nepusti domu... to se pak clovek nedivi, ze jsou zdravotni pojistovny bez penez, kdyz se v nemocnicich drzi pacienti proti sve vuli. Ted se budu hodne snazit, abychom tady mohli zustat jeste nez bude druhe (jestli se zadari) ;-)))
Vsem kojicim maminkam preju hodne stesti, pevne nervy, krasne napapana a rozesmata miminka a zadne zanety.
Jinak - jestli muzu nekomu radit - my jsme zacali ve trech tydnech jednou denne krmit z lahve odstrikanym mlikem (vedela jsem, ze budu muset do prace a na lahev casem dojde) a ja pravidelne odstrikavala a mrazila do zasoby (Avent rucni pumpa, zpocatku to moc neslo, ale casem jsem to rozpumpovala). Cetla jsem hodne ruznych prispevku o tom, jak plne kojene dite v 5-6 mesicich lahev proste nevezme, tak pokud vite, ze to budete casem potrebovat, zacnete vcas ;-))
Předchozí