Mám dvě dcery, starší nejprve dumlala dudák, protože by stále jedla. Pak jsem na 2.měsíci začala přikrmovat, takže se přejídala z lahvičky. Nicméně cokoli gumového v puse v ní vyvolávalo, že zase něco poteče a tak začala dudlík sveřepě odmítat. Na 3. měsíci ovšem objevila palec. Jako maličká jej dumlala při hladu, únavě, podráždění. Stále jsme nosili mokré kapesníky, abychom její paleček udržovali v čistotě, bude-li mít potřebu sání. Hrůza. Palec cucá dodnes, ovšem jen noci, když má slabší lehké spaní. Ani o tom neví. Zkoušeli jsme všechno. Nic nepomáhá, neboť cucá paleček v nevědomí. Proto jsem se rozhodla, že Viktorce dudlík vnutím. Kojím, dudlík se snažím vnutit, ale narážím nanjiné problémy. Stále pláče, a jen dudlík ji uklidní. Najednou je klid. Ale běda, vypadne-li!!! Je to neustálá honička za dudákem. Více se budí v noci i přes den a hledá, co by dumlala. To před zavedením dudáka nedělala. Jsem pevně rozhodnutá dudlík zlikvidovat. Objevila ruce a cucá celé pěstičky. Je otázkou času, kdy najde palec. Co teď???? Jsem z toho zoufalá. Jakto, že někdo má dítě, které vydrží bdít a neplakat?? Poradí mi nějaká zkušená maminka? Navíc se mi dnes přihodilo, že špatně sála z prsa. Že by ten zpropadený dudlík?? Mirka
Předchozí