| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Očistec zvaný kojení

Dobře vím, co prožíváš, ale můžu tě ujistit, že ani literatura není všespásná. Před narozením malého jsem o kojení přečetla snad všechno (mám ploché bradavky). U doktorů ani sester jsem se podpory ani informací nedočkala a tak jsem četla a četla. Stejně jsem si na to musela přijít sama. Jediné, co mi pomohlo, bylo, když mi jedna dětská sestra v porodnici řekla, že jí to taky zezačátku bolelo. až se jí kroutily prsty na nohách. Dopadla jsem stejně. Momentu, kdy se malej přisál, jsem se bála jak čert kříže. Po návratu z porodnice jsem měla na bradavkách půlcentimetrový otevřený jizvy. Ale byla jsem rozhodnutá to nevzdat (manžel je silný alergik a kojení prý pomáhá imunitě dítěte se alergiím bránit) . Pomohla mi až naše dětská doktorka, která přišla na návštěvu po propuštění z porodnice. U poničených bradavek je nejlepší změnit polohu při kojení na pokud možno opačnou, takže jsme měsíc kojili "na fotbalistu". Malého jsem kvůli tomu musela lehce "svazovat" do plenky, aby mi nešermoval rukama u prsu a povedlo se přisátí napoprvé. Po měsíci to bylo dobré, dokonce jsme se mohli vrátit k normální poloze a kojila jsem pak bez problémů do dvou let. Pokud jde o intervaly, kojila jsem přibližně po 3 hodinách a to jsem ho na jídlo musela budit. Mlíka jsem měla moc a malej se přecpával, takže pak zákonitě ublinkával. To skončilo až s příkrmama v 6. měsíci. Dnes si myslím, že jsem ho překrmovala. Ty tukové zásoby, které nabral do 8. měsíce na stehnech, shazuje dodnes. Bříško taky bolelo, ale masáže a teplá plínka stačily. Možná, že na to mělo vliv i to, že jsem počáteční cukrovaté mlíko musela odstříkávat, aby se bradavka vůbec ukázala. Zadní mlíko obsahuje víc tuku, takže se po něm víc tloustne, ale míň to "plynatí".
Doufám, že jsem tě aspoň trošku povzbudila a že se vám to časem srovná, tak jako nám. Přeji hodně štěstí. Musím říct, že nakonec bylo kojení opravdu krásné a skončila jsem s tím jen proto, že se mi (ale hlavně všem okolo) zdálo být už trošku divné kojit dítě, které ještě před chvilkou jezdilo na kole a teď vyžaduje mlíko od mámy.
Jana

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.