Osobně považuji porod doma za vrchol nezodpovědnosti a hazardérství s životem rodičky (to je samozřejmě její věc) a především toho dítěte,které bohužel může doplatit na výmysly své matky. Nikdo neví,co se může při porodu stát,porodnictví je oproti jiným hodně akční obor, a pak jde o minuty. Opravdu by mi za to nestálo,abych si rodila v pohodičce doma a přitom ohrozila život svého dítěte!
Myslím,že přístup doktorů během let minulých dost pokročil a že rodit v porodnici není takový horor. Já jsem měla porod hezký,nikdo mě do ničeho nenutil,nepíchali mi žádné povzbuzující a utišující prostředky,mohla jsem být na míči či ve sprše,jak jsem chtěla. Pravda,prostředí jako takové nebylo tak útulné a příjemné jako doma (na těch pár hodin mi to opravdu nevadilo),na to zatím v našem zdravotnictví holt ještě nejsou peníze,zato oddělení šestinedělí bylo hezky zařízené a nebylo,nač si stěžovat.
A připadá Vám strašné,že se na Vás mohou přijít podívat s doktorem i medici? A jak se to asi mají naučit? To bysme se asi divily,kdyby k porodu přišel doktor,který viděl vaginu zatím jen na umělé panně. Neříkám,že je to příjemné,když Vás s roztaženýma nohama okukuje horda mladíků,ale to se snad dá pochopit a přežít,ne?!
Ještě chci dodat,že můj manžel je doktor a přesto (nebo právě proto?) druhé dítě porodím s radostí opět v porodnici.
Předchozí