Jsem otec, který se snažil nějak pomoci své vyčerpané,utrápené a zoufalé ženě. V některé zdejší diskusi jsem našel kladný ohlas na tuto knihu a šel jsem ji koupit, protože horší už to doma snad být nemohlo.Ať si tu píše kdo chce, co chce, tak tu noc i přes můj amatérský způsob zavinutí a konejšení, spal náš 2-měsíční syn celých 6 hodin vkuse.Ráno byl spokojený a celý den byl jako vyměněný:-).Tak jsem začal číst knihu podrobně znovu a znovu a začal ve spolupráci se synem zjišťovat jaká intenzita konejšení i jemného "natřásání"(když pláče, a není to hladem) se mu líbí(vždyť dítě vám to nejlépe dá okamžitě najevo).Neříkám, že od té doby máme vždy pohodu, ale rozhodně jsme dosáhli toho, že malý spokojeně spí v noci 2x déle a žena není na zhroucení.Přes den tohle nepraktikujeme(stačí kočárek), ale na noc se nám to velmi osvědčilo. Proto mne zaráží, když čtu tak nepřátelsky zjednodušené zavržení této metody.A musím přiznat, že i my jsme měli pochybnosti o správnosti, ale kdo může lépe hodnotit, než vaše dítě.(a to, že by z hrůzy zvuku motorové pily bylo potichu-tomu se mohu jen vysmát,protože, když se miminku něco nelíbí tak řve a řve dokud si nevynutí změnu :-).Takže mohu knihu jen doporučit těm, kteří mají velmi neklidné dítě a dokáží brát humornou knižní nadsázku se zdravou rezervou. A ještě mohu připomenout, že i naši věhlasní odborníci propagovali umělou výživu a teď se snaží vracet ke kojení. A zrovna tak zavinování tu nepřišlo z Ameriky, ale ti ho jen odkoukali od kultur, které mají osvědčené fungující tradiční postupy po celá staletí. A věřte nevěřte používají je v Africe zrovna jako v Asii a vůbec neznají nějakého Karpa :-).
Předchozí