Ahoj! Belano, tvůj článek mě ohromně potěšil. Za prvé jsem se hrozně nasmála, protože to je přesně to samé,co u nás. Máme taky čtyři kočičáky, k tomu ještě 2 osmáky degu, akvárko rybiček a kdyby mě manžel už nezarazil, tak bych ještě přitáhla křečka a ptáčka :) Výsledek je ten, že máme naprosto zdravé dítě bez jakéhokoliv náznaku alergie, s výtečným vztahem ke zvířatům. Každé ráno je sám všechny krmí, kontroluje, jestli dostaly vše co mají. Přesně jak píšeš, tak se na ně smál ze všeho nejvíc, když byl miminko...
Myslím si, že pokud dítě už od rodičů není zatíženo dědičně alergií, tak mu kočičárny v bytě jen prospějí :))
Jinak k té toxoplazmóze - pokud je známo, tak většina holek jí projde (bez příznaků) ještě v dětství, obvzlášť takové holky, které běhají venku mezi zvířaty, kočkami. Pokud má někdo kočky doma, není zrovna moc častý jev, že by toxoplazmozu neprodělal. A pokud ano, stačí trocha hygieny - je totiž přenosná jen z hovínek - takže dámy, pokud ji nechcete chytit, tak ty hovínka neolizujte a mejte si ruce :D Protože mnohem větší šanci ji máte chytit ze syrového masa nebo neomyté zeleniny.
Předchozí