Milá paní Hanko,
souhlasím s vámi v tom, že je těžko soudit jiné zaměstnání, pokud ho dobře neznáme. Na druhou stranu, laici prostě takové znalosti jako lékaři nemají a mít nemohou a je to tak v pořádku. Pokud by tomu bylo naopak, nechodíme k vám, lékařům... Já osobně se snažím také pohotovosti nevyužívat často a velmi mě zlobí ti, co ji zneužívají, vždyť v té době mohou být někde mnohem potřebnější. Jenže.... jsem astmatik, a tak se mi opravdu občas stane, že tu pomoc využít musím, byť velmi nerada. Já taky chodím do své práce, kde nemohu ukazovat obchdoním partnerům, že mi zrovna v noci celou noc brečelo dítě a já jsem nevyspalá, mám toho jeěště hodně před sebou a oni mě otravují atd... Souhlasím s názorem, že pokud služby vnímají lékaři na tolik negativně, nemají v té profesi co dělat. Je to specifická profese a ikdyž jsou jen lidé, je to poslání, oni slíbili a zavázali se k něčemu, co potom prostě musí plnit. Jinak se samozřejmě přimlouvám, za zlepšení jejich podmínek na práci, mnohdy i finančních, to ano.
Ale je to v lidech, jsou lékaři, kteří slouží mnoho hodin nonstop a i přesto jsou nejen lékaři, ale především lidmi... Těch já si neskutečně vážím a před nimi se skláním až k zemi...Ti ostatní ... nevím, nevím, ale jsou placeni z kapes nás všech a nejsme tu my pro ně, ale oni pro nás....
Hezký den a co nejméně návštěv lékařů a pevné dzravíčko všem!
Předchozí