Milá Jano,
přece nechcete naznačovat, že pohotovost je od lékaře jakýsi nadstandard, že to už není normální pracovní doba? To byste mě opravdu rozesmála (což se o celé této diskusi a všech těch zážitcích rozhodně říci nedá).
Trochu mi tím připomínáte lidi, kteří říkají, jak to mají ti prodavači v hypermarketech hrozné, když o všech těch svátcích musí být od rána do večera v práci. Nevím, jak by se lidem líbilo, kdyby se o svátcích a nedělích prostě neprodávalo a taky nevím, jak by se lidem, kteří tam prodávají, líbilo, kdyby jim vedení řeklo, že tedy o svátcích a nedělích se prodávat nebude a že jich tedy 15% propustí.
Už to tady zaznělo několikrát: je to o lidech. Myslím si, že kdo je slušný v "normální pracovní době", zvládne být slušný (nebo alespoň profesionální) i v době pohotovosti. A jak příspěvky ukázaly, není problém natrefit na nepříjemné lékaře/sestry i v normální ordinaci.
Trocha hezkého nakonec (proto vůbec Rodina existuje): v pátek večer se nám narodil syn Matýsek v pardubické porodnici. U porodu jsem byl, lékaři i sestřičky i porodní asistentky i žákyňky byli na moji ženu i na mě velmi milí a ochotní, za což jim opravdu děkuji (i jim jsme řekli, že byli fajn).
Předchozí