Mila devcata, co se do Hanky tak obouvate:
1/ medicinu jsme si vybraly netuse, co nas ceka
2/ sluzeb mame pozehnane muj rekord byl pres 230 hodin prescasu v mesici!!!! Mimichodem, to je proti zakoniku prace. Obchazi se to tedy tim, ze Vam nedaji plny uvazek, ale treba 0.8. Hodiny pres cas se totiz pocitaji az od plneho uvazku Kdyz ale chcete delat v dobre nemocnici, kde vidite spoustu zajimavych pripadu a muzete se leccos naucit, tak si to libit nechate
3/ sluzby si nevybirate - mate je rozkazem a beda, kdyz je neodslouzite, to s Vami sef zle zamete
4/ nebezpecna praxe ceskeho zdravotnictvi jest - nastup do prace v patek rano, pracujete do konce normalni pracovni doby, pak mate pohotovost do pondelka do rana, pak pokracujete normalni parcovni dobou. Tj prichazite v patek rano a odchazite v pondeli odpoledne (my doktori proti tomu brojime, ale nevychazim z udivu, ze zadny spolek na ochranu prav pacientu se nebouri - Protoze jak nebezpecny je asi lekar/ka po 80 hod prace? Ja myslim, ze velmi.
5/ platy vysoke nijak nemame - nezapomente, ze ve vsech statistikach prumeru figuruji platy lekaru s prescasy, zadny novinar jeste nikdy neuvedl zakladni plat lekare
6/ v zahranici existuje poradenska telefonni sluzba, kde sedi na brigade nejaky medik a filtruje, kdo na pohotovost jit ma a kdo ne.
7/ Hanka uvedla jeden extremni pripad, kde je i laikovi jasne, ze mila divenka tu lekarskou pohotovost opravdu zneuzila
8/ snazim se byt mila, ale kdyz se treba ptam, proc clovek prichazi s problemem az po trech dnech, jestli se mu to zhorsilo, atd tzn. ze se bojim nejakych komplikaci, a on mi na to odpovi, ze se to naopak zlepsuje, ale ze v tydnu nema cas, protoze musi byt v praci, tak je opravdu tezke zachovat usmev na rtech...
Předchozí