U obou porodů jsem neměla potřebný klid a soukromí. Snažila jsem se povědomě kontrolovat své chování vůči okolí (další rodička,lékaři) a vyhledávala samotu, proto jsem se snažila "schovat"do momentálně prázdných místností. Já, ač měla stahy po 3minutách, jsem se vůbec neotevírala a porod nijak nepostupoval. Miminku se v bříšku též moc dobře nedařilo, takže mě cca každých 30minut dávali na lehátko na monitor, kde jsem musela vydržet alespoň 20minut. A takto to bylo pravidelně více jak 8hodin. Bylo to velice nepříjemné v bolestech ležet, tak jsem se ptala, zda-li je možné při monitoru sedět či stát, ale dle doktorky, to nešlo. Postupem času mi ubývaly síly, takže jsem už občas nepatrně hlasitěji v leže prodýchávala, ale doktorka mě napomenula, ať se ztiším :-(. Porod celkově trval 26h a byl velice náročný a pro tíseň miminka, byl ukončen cs. Můžu říct, že je samotný porod je můj nejhorší zážitek v životě. Na ten druhý, už jsem opravdu zapoměla, ale tento je ve mě velice nepříjemně zaryt.
Předchozí