ideální by bylo, kdyby bylo možné rodit přirozeně v porodnicích, je velká škoda, že Centrum aktivního porodu skončilo - a to bylo jenom v Praze.
Pohodlí a příjemné prostředí pro rodičku je sice hezká věc, ale když příjde na problémy a zachraňování života, tak mi bude úplně jedno, jak to v porodnici vypadá, budu ráda, že jsem na sále v rukou zkušených porodníků.
Chtěli jsme fyziologický porod, po 36 hodinách jsme šli na císařský řez s epidurálem - nebylo to nic strašného, vlastně jsem si i tohle užila, na sále byla s doktory sranda.
Po porodu manželovi doktorka řekla, že bych maličkého stejně nevytlačila - měl moc velkou hlavičku. Při představě, že bych byla tak hloupá a rodila doma - co by tak asi se mnou ta porodní asistentka dělala??? Rodila jsem 3 dny, stahy jsem měla a neměla, ke konci jsem už byla vyčerpaná, kde bych asi vzala sílu vytlačit velké miminko? Když by už byl v porodních cestách (jestli by se tam dostal), tak bych potom nemohla ani císařem.
Pokud je všechno OK, porod je typu - zakašlala jsem a bylo to, tak fajn, ale když si pročítám diskuse, tak málokterá mamina měla bezproblémový porod.
Takže jsem rozhodně pro porodnice, zbytek je pro mě neskutečný hazard, na který maminka nemá právo - nejde jenom o její zdraví a život.
Předchozí