Nevím, jak byste mi jako dítěti vysvětlila, že některá zvířata se mohou i jíst, mohou se zabíjet více či méně krutým způsobem, ale na jiné zvíře se nesmí ani škaredě podívat, protože je to domácí mazlíček. Některé mělo holt tu smůlu, že se špatně narodilo, proč štěnátko musíme chránit a být na něj hodní, ale telátko se zabije a sní. Mě tohle aspoň v dětském věku nikdo nikdy nevysvětlil tak, abych si nemyslela, že je to přece nějaký divný...pro mě bylo tehdy telátko jako štěnátko a já přece nebudu jíst telátko, když nejím štěnátko a tak se ze mě stal vegetarián. A k této fatální otázce jsem ani nepotřebovala TV... stačil mi pohled na talíř. A nikdo mi to do dneška nevysvětlil....všichni jen ospravedlňovali.
Stejně jako jsem chtěla posílat zbytky chleba "dětem do Afriky". Protože jsem viděla hladové děti v Africe s nafouklými bříšky, které mají hlad a lezou po nich mouchy. A já měla jídla dost, cítila jsem, že máme všeho dost a můžu se tedy rozdělit.
Myslím, že ze mě vyrostl dobrý člověk, snažím se ničemu živému neubližovat, snažím se pomáhat ....zprávy v TV sleduju od nějakých 12 let, je málo večerů, kdy jsem je neviděla.
Jestli jsou zkreslené? Myslím, že ani ne. Jistě, vše lze podat různě...
vy chcete dítěti taky vše vysvětlovat "po svém", upraveně, že? Myslíte, že mu to podáte realisticky, nezkresleně?
Předchozí