Cizinko,
važ slova. V předchozích příspěvcích mluvíš o tom, že jen "socky" a "ženy, kterym na svym ditěti a na sobě nezalezi“ rodi tak, jako rodí Češky.
O několik hodin později od tebe čtu: „Kompetence ceskych doktoru velice prospeje rizikovym rodickam, a zenam ktere si preje medikalizovany porod (treba s epiduralem).“ No budiž. (sice jsi mě nezahrnula do skupiny, které kompetence českých doktorů „prospějí“ – ó jak dobře víš, komu co „prospěje“...) Ale nelíbí se mi, jak si pinkáš s tím, co kdo řekl a dokonce i s tím, co jsi řekla sama.
„Strach, bezmoc, špatný přístup, odlidštěné prostředí…“ nejen že jsem sama nezažila (ve velké pražské továrně na děti), ale pokud vím, rodičky si mohou vybírat porodnice s „lidštější tváří“ podle svého gusta (například Vrchlabí - taky jsem o tom uvažovala, dokud neproběhla tiskem zpráva, že tam byl nějaký doktor odsouzen za fatální zanedbání lékařské péče). A pokud se mě někdo zeptá, jestli bych podporovala zřízení porodního domu, řeknu, že jistě – podporuji cokoli, co bude mít klienty (státní nebo soukromé), hlavně ať mě nikdo nenutí tam rodit!!!
Předchozí