Alko, vedec a profesional nesmi se unaset strachem ani profesionalni zasti k jinym metodickym postojum, kdyz verejne formuluje svoje postoje. Pani PA smi samozrejme neprovozovat prirozeny porod, nikdo ji nemuze nutit prekvalifikovat se na domaci PA. Ale mi nepripada normalni, ze nic netusi o tom, jak pracuji jeji kolegyne za jizni a zapadni hranici CR, a o co usiluji Zuzana Stromerova a Ivana Koenigsmeirova. Ze smete jejich praci bez diskusi. A ze boj, ktery mel by byt jeji vlastni, nechava pro sveje klientky. Jestli by napsala: "my, PA od ...., delame to a to, a rodickam pomahame si zajistit porodnicni porod podle jejich predstav tak a tak, zdala by se mi velice sympaticka. My muzeme porodnikum pomoct v boji, ale proc jsme nucene za nej myslet a bojovat?"
A ty profesionalni deformace v soukromi znam:-)). Moje jedna znama doktorka svoje dite medicinsky naprosto tyra, a to i presto, ze profesionalne je velice dobra a mezi pacienty velice vazena. Ale to je neco jineho, nez zhazovat nektere relevantni temata na verejnosti... V praci musi mluvit rozum, provesionalni rozvaznost a sebeucta.
Vis, ja take nesouhlasim s nekterymi trendy ve svym oboru. Ale jestli bych si zastihla, ze je zhazuji bez vazne polemiky, ze polemizuji s necim, ceho pristup jen neumim a nerozumim, tak bych se cervenala jeste za rok pri vspomince:-)))
Předchozí