Mam zatim jedno dite, rok a dva mesice, chtene a ocekavane. Chceme dve a snazit se o nej za nejakou dobu zacneme. Skoro uz by to aktualni byt mohlo. Ale mam ale ..
Prvni tehotenstvi jsem mela od 26 tydne rizikove - hrozici predcasny porod. Pricina nejasna. Takze trimesicni prisny klidovy rezim, z toho mesic v nemocnici. Nikdy predtim jsem se tak nebala.
Praci vyresil notebook - z domu i z nemocnice, manzel je "velky kluk" a postarat se o sebe umi. Ale dvoulete batole? To se jednoduse vyresit neda, zvlaste, kdyz o manzeluv prijem z prace prijit nemuzeme.
Ja mam hodne velky strach, kdyby se to stalo i v druhem tehotenstvi. Druhy, uz sice mensi, ale i tak strasak, je zkusenost z obdobi tak 8 mesicu po pohodovem porodu. Nejsem nemocna, asi jen citlivejsi k hormonalnim zmenam, proste jsem se vic jak pul roku citila blbe - stastna, ze mam dite, ale jinak fyzicky i psychicky bolava, jak rozmlacena.
Mala je to nejlepsi, co mame. Ale tehotenstvi a pocatek materstvi nepatri mezi moje "dobra obdobi". Skoda.
Lenka
Předchozí