Vážená paní Jano,
jmenuji se Hanka a je mi 20 let, děti nemám, ale uplně s Vámi souhlasím. Mě samotnou televize nabaví, dívám se minimálně( vůbec mi to ani neláká. prostě ztráta času). A za to jsem moc vděčná internátu. Tam jsem poznala, že v životě jsou důležitější věci. A že v televizi jde vše dokola jako o červené pančošce. Prostě co největší senzace, ať se má o čem bavit. Člověka to velmi ovlivńuje , aniž si to uvědomuje. Tak jak říkáte, že i několika měsíční dítě vnímá, reaguje na tóny, intonaci...Tak je to i s televizí, a hlavně s filmem a reklamou. Prostě každý člověk , aniž chce, tak podprahově vnímá věci- reklamy, hudbu, obrazky. A vzhledem k tomu, že se obrázky ( jakékoli, ale hlavně z TV) lehce pamatují, tak o to je to ještě horší. Vraždy vidíme( i děti) ve filmech, ale vůbec si neuvědomí, že je to jen jako. Ale když pustíme zprávy, tak pomáli nevidíme rozdíl. A jak to mají pochopit děti? Což je otázka. Popravdě si neumím představit, jaká bude ta moje generace. Docela se toho i bojím, protože děti se neumí k vůli technice / TV, PC hry, internet.../ sami bavit,hrát si.... Člověk by měl raději více číst, a když nečte,tak aspoň poslouchat rozhlas, tak se mu rozvíjí představivost a celkově myšlení. Tak všichni do toho, a bude kus hotovo:-) Něco se s tím musí udělat. S pozdravem
Hanka
Předchozí