Bellano, myslím, že je důležité, jak se na to sama fyzicky a psychicky cítíš, kdo by tě mohl zasakakovat v případě delší nemoci nebo úrazu. Ano, i úrazu! Sama mám s tím špatnou zkušenost, měla jsem ošklivý úraz na ruce, když bylo mé dcerce 8 měsíců, a tím jsem byla v podstatě vyřazena na 2-3 měsíce, s dozvuky ještě rádku měsíců ( opakovaná operace, rozpad manželství, neustálé virozy..) Navíc má dcerka je velice živá, někdy hyperaktivní, temperamentní....tak do cca 2 let jsem o druhém nemohla ani slyšet.. Kupodivu se na to nikdo moc neptal, asi jim stačilo, co viděli :/.. Ted mám přítele, dcerce jsou 3 roky, uvažujeme též o druhém dítěti, bude cca 4 - 5 let od prvního, snad to nebude vadit :)).
Dále, záleží dosti na povaze obou sourozenců, malý věkový rozdíl není samo o sobě zárukou, že si budou spolu hrát. Mám kamarádku se sestrou o 1.5 roku starší a byla jsem svědkem otšesných hádek, i ted se nemohou ani cítit.
Takže: sourozenec ano, lepší větší věkový rozdíl než žádný sourozenec. Nebo jinak, ne extrémně malý nebo velký rozdíl mezi sourozenci.
Předchozí